tiistai 9. helmikuuta 2016

Talviurheilua ja pelejä

Heippa kaikille :)

Viime kuulumisista on kulunut jo melkoisesti aikaa, mutta nyt on taas hetki aikaa päivittää tietoja alppimaasta.

Viime syksy ja loppuvuosi sujahti ohi todella nopeasti. Pelejä oli paljon ja oli paljon muutakin nähtävää ja koettavaa :) Perhe kävi vierailulla täällä marraskuussa ja viikon verran oli oikein turistimeno päällä :) Kävimme Pilatus-vuorella, Zürichissä ja Luzernissa kiertelemässä, Como-järvellä Italiassa, Valle Verzasca-padolla, Titlis-vuorella ja kivoissa ravintoloissa syömässä. Oli kyllä niin hienoa, että perheeni pääsi myös kokemaan pienen palan näitä hienoja maisemia ja sveitsiläistä elämää :) Olin odottanut koko syksyn, että he tulevat tänne ja samalla koti-ikävä helpotti vähän, kun näki läheiset :) alla muutama kuva turistiviikolta :D

Pilatus

Brunate Como-järvellä

Titlis
Pelejä oli tiuhaan tahtiin syksyllä, mutta väliin mahtui myös pidempiä maajoukkuetaukoja. Joulua kohti ja taukojen jälkeen pelit lähtivät kulkemaan jo paljon alkukautta paremmin. Joukkue taisteli erilaisella ilmeellä ja uskoa omaan tekemiseen tuli rutkasti lisää. Joulutauolle oli mukava siirtyä voitto taskussa :) Ennen joulutaukoa ehdin myös käydä katsomassa Suomessa naisten MM-kisoja. Suomen joukkue pelasi huikeat kisat! Todella harmi, että se ihan kirkkain kruunu jäi puuttumaan. Myös joulu kului Suomessa perheen parissa hyvästä ruuasta ja joulunajasta nauttien. Oli mukava nähdä kavereita ja vain viettää aikaa läheisten kanssa ilman kiirettä :) Uudeksi vuodeksi oli kuitenkin taas paluu Sveitsiin ja pelien pariin.Uusi Vuosi Zürichissä :)

Alkuvuodesta olemme ehtineet taas myös käydä ihmettelemässä talvimaisemia sekä laskettelemassa :) Täällä rinteet ovat hieman pidempiä ja vaativampia kuin Suomessa hiihtokeskuksissa ja maisemat ylhäällä vuorella ovat kyllä ihmeellisiä :) Aluksi hieman jännitti, että miten sitä selviää alas, mutta ainakin tähän asti on sujunut hyvin :D

Engelbergissä päiväkävelyllä :)


Ensimmäisenä hiihtokohteena oli Titlis, jossa voi kuulemma laskea ympäri vuoden :)

 
 

En ollut laskenut moneen vuoteen, joten en muistanut kuinka siistiä se on :) täytyi heti alkaa suunnittelemaan seuraavaa retkeä, kun kotiin pääsi :) Seuraavaksi kohteeksi valikoitui Andermatt :)Täällä on peleissä maajoukkuetauko taas, joten myös viime viikonloppu kului uusia mäkiä laskiessa. Tällä kertaa olimme Klewenalpissa :) Tosin tänne ajaessa ei olisi uskonut, että siellä edes voi laskea :D Paikalle saavuttaessa aurinko paistoi oli 10 astetta lämmintä. Joka paikassa oli vain vihreää nurmikkoa :D Ylhäällä kuitenkin maisema taas muuttui talviseksi :)


Laskettelun lisäksi kävimme Niemelän Emmin kanssa myös hakemassa vauhtia peleihin hiihtämisestä :) En muista millon viimeksi olisin hiihtänyt, mutta se oli todella mukavaa vaihtelua normitreeneihin :)
Talviurheilun ohessa kävimme myös tutustumassa paikalliseen jääkiekkokulttuuriin ja katsomassa EVZugin ja Kloten Flyersin välistä peliä :) pelissä oli myös suomalaisväriä, sillä molemmista joukkueista löytyy suomalaisia pelaajia :) Ulkona ennen halliin menoa oli orkesteri soittamassa ja itse peli oli viihdyttävä :) Lisäksi tunnelma hallissa oli hyvä molempien joukkueiden kannattajien pitäessä meteliä, joten kokemisen arvoinen juttu oli kyllä :)

On täällä tietenkin myös itse pelattu alkuvuodesta :D Pelit ovat kyllä parantuneet huimasti syksystä. Joukkueessa on todella hyvä henki päällä ja hommia tehdään täysillä koko ajan. Puolustaminen on mennyt selvästi eteenpäin ja pallolliseen peliinkin on tullut enemmän rauhallisuutta. Tämä on myös näkynyt selvästi alkukaudella, vaikka peli vielä hieman ailahteleekin. Olemme onnistuneet saamaan pisteitä myös kärkijengeiltä :) Ensimmäisenä pelasimme kahdesti Dietlikonia vastaan. Toisen pelin hävisimme selvästi huonoon viimeiseen erään, mutta toisessa johdimme vielä ennen viimeistä kymppiä. Lopulta hävisimme jatkoajalla. Tämä harmitti kyllä suunnattomasti! Voitto oli seitsemän sekunnin päässä, mutta pistekin oli todella tärkeä meille ja antoi taas lisää uskoa nuorelle joukkueelle. Ennen maajoukkuetaukoa pelasimme myös Piranha Churia vastaan. Peli oli tasainen ja eteni jatkoajalle ja aina rangaistuslaukauksiin asti. Tällä kertaa oli meidän vuoro poistua kentältä voittajina ja kaksi pistettä taskussa :) Tästä on hyvä jatkaa taas tuplaviikonloppuun :) Ei olekaan enää kuin muutama viikko ennen kuin ne tosipelit alkavat täällä :)Pleijareita odotellessa :)

-KristaEi kommentteja:

Lähetä kommentti